Dagbesteding

De dagbesteding op De Wederloop werkt professioneel en doelgericht, waarbij professionals samenwerken met vrijwilligers. De deelnemers krijgen een zinvolle dagbesteding aangeboden, waar een balans gezocht wordt in het aanbieden van de juiste hoeveelheid prikkels en waarbij alle tijd is voor de deelnemers. Dit werkt stimulerend en kan de achteruitgang vertragen.

Voor wie

Wij ontvangen diverse deelnemers van jong volwassenen tot ouderen, ieder met een andere zorgwens en eigen voorkeuren. De Wederloop biedt zorg op gebied van WMO en WLZ. Zowel via gecontracteerde partij ZIN als middels PGB ook is particuliere deelname mogelijk. lees meer.

6 dagen per week

De dagbesteding wordt aangeboden op zes dagen per week (zondags gesloten).

Vervoer

Het vervoer van en naar dagbesteding wordt steeds in goed overleg uitgevoerd, voor een groot deel wordt dit in eigen beheer uitgevoerd. Bij het vervoer wordt rekening gehouden met de zorgvraag van de deelnemer. Hierdoor bestaat het vervoer niet enkel uit ophalen en thuisbrengen maar hoort daar een stuk zorg bij. Veelal wordt het vervoer door professionals gedaan.

Activiteiten

Er zijn, verspreid over het terrein veel mogelijkheden om zich even terug te trekken, van de Mariakapel, het zitje bij de visvijver, het ruime terras tot de rookruimte. De ruime serre kan behalve als gespreksruimte ook gebruikt worden als rustruimte.

Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan bewegen door wandelingen over het terrein, maar ook door beweegactiviteiten en gebruik van home trainers.

De zorgboerderij bestaat uit meerdere ruimtes. De ruime serre kan behalve als gespreksruimte ook gebruikt worden als rustruimte. Vanuit meerdere ruimtes is er een uitzicht over groene weides met alpaca’ s, paarden en ezels.

Er worden veel groepsactiviteiten aangeboden, van zingen en bloemschikken, optredens en thema middagen. Daarnaast is er aandacht voor iedere deelnemer afzonderlijk. Iedereen heeft een eigen dagprogramma wat daar waar mogelijk verweven is in het groepsgebeuren.

Aanmelden