Over de Wederloop

De Wederloop is een ‘waterlossing’ in het Diessens broek waar vanoudsher het overvloedige water van de akkers door afgevoerd werd. Ter hoogte van de Lage Haghorst kruist deze loop de landerijen van de familie Reijrink, op de plek waar de ouders van Eric ooit een agrarisch bedrijf runden.

Chantalle en Eric Reijrink hebben vanaf 1998 een boerderij aan de Lage Haghorst in Diessen (gemeente Hilvarenbeek), waar ze met hun zonen wonen. De Wederloop is een van oorsprong gemengd agrarisch bedrijf, dat in 2015 begon met een omschakeling naar zorg: in eerste instantie met dagbesteding en zo mogelijk in de toekomst met daarbij ook wonen.

Door de omschakeling is De Wederloop een zorgboerderij geworden, waar voor de beleving kleinvee aanwezig is. Hierdoor kijken de Alpaca’s naar de bezoekers die arriveren, staan de kalfjes in het zachte stro en leggen de kippen de eitjes voor de lunch. In toegankelijke dierenverblijven zitten zebravinken, konijnen en een geit. De paarden kunnen geaaid en geborsteld worden, maar ze trekken ook de huifkar bij een ritje in de omgeving.

Vanaf 2019 wordt er gewerkt naar de omvorming tot een landgoed. De veehouderijtak wordt gesaneerd. Wel blijven er kleine aantallen dieren aanwezig. Zoals koeien, schapen, geiten, paarden, alpaca, ezels en klein vee zoals vogels, kippen.